2011. augusztus 14., vasárnap

Gyerekkorom kedvenc ételei

Úgy nézem egyre többen nosztalgiázunk. Hát vágjunk bele. Hegemony77 meghívott egy "étlap" összeállításra, mely gyermekkorból ered. Megírni 5 gyermekkori kedvenc ételedet, majd 5 másik blogot meghívni a játékra

http://1.bp.blogspot.com/-qFmF5-yKbp8/TkTjGN1mb1I/AAAAAAAADXU/ZYLV5GJSm-A/s1600/kep.JPG
Nos bőven akad kedvenc. 
1. Tojással kevert prézli. Imádtam, ilyet mindig akkor kaptam mikor édességre vágytam és nem volt már semmi otthon. Bevallom ma is ennék még, de mióta szalmonella fertőzésen estem át, hát már belekóstolni sem merek.
2. Cukros tojássárgája. Ezt csak piskóta sütés alkalmával a maradékot ehettük meg. Volt viaskodás a bátyámmal, apánkkal.
3. Gépsonkás molnárka. Nagymamám mindig ezt vette nekem uzsira mikor mentem logopédiára, ebből 2-3 példányt is megettem.
4. Banánkrémmel töltött csokoládé. Ezt muszáj megemlítenem. A mai napig hasonlót nem találok. Ha valamihez hasonlítanám akkor az a melba kocka. Ez egy zöld papírba csomagolt keserű csoki finomság. Mai napig minden újonnan látott banántöltelékest megkóstolok, hátha az lesz az. Tele vagyunk retro csokival a boltban, de ez nincs retrozva.
5. Nagymamám által készített házi leves tészta. Fulladásig ettük. 

De van még sok más is. Tény régen az ételnek íze volt és nem ízesítése.

Akiket meghívok e játékra:



1 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Jók! Az 1-est mi úgy ettük, hogy olajban kisütöttük...