2011. augusztus 21., vasárnap

Divattörténet. III. -rokokó

NA igen ezt imádom! Első számú kedvenc! Utána olvastam egynéhány leírásnak és magamba röhögtem, idézem: "a rokokó a barok lecsengése volt, ahol a ruhák könnyebbek lettek, háziasabb viselet". Érzéseim szerint még így is jó ha 15-20 kg anyagmennyiséget öltöttek magukra. A korai viseletnél a szoknya rövidebb volt elöl, kilátszott a cipő. Kétoldalt csípő párna szélesítette a szoknyát, ettől karcsúbbnak látszott a derék. Nagy kivágással a mellrészen, hátul pedig uszályos köpönyegszerűség díszítette a ruhát. Rokokó jellegzetessége még a nagy fehér rizsporos paróka, ami egy külön költemény volt a díszítéssel együtt akár másfél méteres is lehetett.

De lássuk miről is van szó valójában.


 Az agyon díszítettség jellemző a korra.

Rizsporos paróka, tele tollal, meg virággal. A gyümölcskosár, meg kisebb fajta hajó költeményektől megszabadítottam e babát,azzal  hogy nem alkotom meg. :)

Hátulról, így nézz ki az uszály. Bevallom nehéz volt rájönnöm hogy kell megvarrni, mivel nyaknál rögzítve  volt, a szoknyarésszel egybe van, de a derékrésznél karcsúnak kellett maradnia. Sajna én nem ruha leírás kajtatok mikor megalkotok valamit.

Egész alakos, kis cipellővel, toll legyezővel.