2011. augusztus 7., vasárnap

Kerámia fejű baba

Ideje már írnom valamit. Mivel mostanában főként leány neveléssel foglalkozom, kevesebb idő jut az alkotásra. Ezért úgy döntöttem bemutatlak benneteket a kedvenc baba típusomnak. A saját csinálmányaim között ők vannak az első helyen. remélem nektek is tetszeni fog. Első ránézésre perce béna, de mire a ruha rákerül, már semmi sem látszódik ki belőlük. Van amelyiknek karjába, lábába drót van a formázás kedvéért. Azt csak az életkép formázáshoz használom. A többi mind divattörténeti baba. A ruhák nem levehetőek mert rájuk vannak varrva. Valószínűleg egy nap egyfélét mutatok be.  És tovább tart a történet. 

Ez  a fejforma szintén öntött kerámia. A fejhez mért arányos test 30 cm magas. A kép bal szélén láthattok egy kicsi méretet is ami úgy keletkezett, hogy ez porcelán. Ugyan abba az öntőformába készült, mint a többi, de az égetési zsugorodása jóval nagyobb, mint a kerámiáé. Ez majdnem 45%. (most kivételesen nem néztem utána a pontos adatoknak)
Az a jó ebbe a fejbe, hogy semleges. Bár ahhoz, hogy fiúsabb arcot kapjak, le szoktam lapogatni az arccsont vonalát. 
A testeknél nem tudom mennyire érvényesül a forma a képen, de a lány jóval vékonyabb mint a fiú, lévén, hogy kb. 5 réteg minimum ruha van rajtuk a hitelesség kedvéért. A test maga nyakrésszel rendelkezik erre van ráhúzva és ragasztva a fej. A karnál V alakba kiszélesedik a kerámia és erre ráhúzva, ragasztva van a felkar. Karok és lábak mind a 3 részen egyaránt egyetlen ponton egyszerre van többször átvarrva, így mozgathatóak körbe körbe. De hogy minek???

Itt van egy közeli kép a bal az a porcelán (lány), a jobb oldali a kerámia (fiú)
Hogy mi lett a babákkal? Majd megtudjátok a sorozatból, melynek címe: Divattörténeti babák.

2 megjegyzés:

Mamis írta...

Továbbra is lenyűgöznek ezek a babák:)!!!

Luna írta...

Kiváncsian várom a folytatást... :)