2015. május 7., csütörtök

Gurulunk!

És nem autóval, nem is motorral, sem bicóval, sem tömegközlejedéssel. Hát akkor mi gurul?
Az ülő alkalmatosságaimnak most se vége se hossza. Miközben Froggy-t néztem, íróra megörültem valaminek. Emlékeztek még, hogy az American Girl babának tartozékai közt van hallóka, meg kerekes szék. És bíz a Froggy megcsinálta a széket, én meg utána. Ki sem hagytam volna. Hogy miért? Nos mert az én életem amúgy is össze van kötve a fogyatékossággal. Így nem maradhatott ki. Pláne azért sem, mert a játék aminek útján a gyermek tanul az mindig a valóságról lett lemásolva, kicsinyítve. Igen ám, de a fogyiknak van egy nagy hátrányuk, főleg ha egészségesek a szülők. Nincs másolható minta. Ám fordítva is igaz. Az egészséges gyermek is szereti beépíteni játékába a valóságot. Szóval nagyon is aktuálisnak tartom ezt a játékszert, aminek végül is komoly szerepe van. Persze a kerekes széket nem csak fogyi körbe lehet használni, hiszen kórházakba is használják betegszállításra, tehát szabad a játék!

Kicsit megizzasztott az elkészítése, mert mellé trafált a méret. A rajzomon jól csináltam, de figyelmen kívül maradt a sodort rudak vastagsága, így jött ki, hogy a karfa magasabb a kelletnél. De legalább kényelmesen beleférünk.

Ja a kerékhez használhatod a legutáltabb cd, dvd kollekciódat, így nem kell venni üreset. :)



Nagyit visszük a kórházba.



Ennek a fiúnak mi baja? Mért nem a másik van benne amelyiknek letört a lábfeje??? Kéretik átadni a helyet!






3 megjegyzés:

Bambuc írta...

Ez most nagyon fura. Épp ma írtam egy cikket a Magyar babagyűjtők Facebook oldalra, a Mosolygó Becky barbie babáról aki kerekesszékben ül. Az egyetlen az egész barbie társadalomban, aki mozgássérült.

Pedig nem is olvastam ezt a bejegyzésedet, de valami van a levegőben ...

A kerekesszék egyébként remek lett

Lisztina írta...

Nagyon szuper!
Látom azért hiányzik a Park :) :*

luna írta...

Szia,
nagyon jó lett!