2015. április 19., vasárnap

Suli udvar

Eddig csak padlót és egy hátteret gyártottam babaszobának, a többi sehol. De hát miért is, mert nem fér el sehol. Bár rettentően jó lehet egy egész birodalmat összeállítani, de oda meg komoly játékosok is kellenek. Leánykám mégis belebolondult egy suli udvarba. Nosza gondoltam akkor próbáljuk ki.

Itt nem voltak megadva a méretek. Tehát nekem kellett babához igazítani. Kerestem hozzá egy dobozt. Ahhoz, hogy méretbe használható legyen elég nagy lett, így muszáj volt megoldanom a fixet összecsukhatóssá. Az oldalakkal nem volt gond, egy egy textil csíkkal megoldottuk, hátra hajtottuk. Mivel az oldalakon kút van, az alját már nem hátra hanem előre kellett felhajtani. Az egész doboznak az volt a legnagyobb hátránya, hogy hajtás volt rajta, amit sajnos a festés meg is görbített.





Hoppá itt valaki bekukucskál.



Ja csak Briar jött megnézni a kutat.


Az első alapozás, ami sajnos meggörbítette a papírt is. Ennél fogva a kút például nem ér le a talpazatra. A festés azért csillog mert struktúr festék. Közbe rápróbáltam egypár mű növényzetet. Szeretem így előre pakolni, mert jobban motivál ha látom mi lesz belőle.


Ez már a végleges festés. A sötét szürkére világos lett festve foltosan, hogy azért kikandikáljon alóla a sötét. Itt a fotón látszik, hogy mennyire meggörbült a festéstől a papír. Tisztára olyan ez a festés mintha valami rajzfilm lenne.  Most már csak a ragasztások kellékek vannak hátra.


Most már a kellékek is helyükre kerültek. Bizony volt velük bajom elég, mert nem kaptam szárított mohát, és mostanság nem járok erdőbe sem. Végül le kell szögeznem, hiába volt az összecsukhatós terv, az első összecsukásnál eltört a ragasztás az alján. Utána meg idegbajt kaptam attól, hogy az oldal falak mindig kinyíltak, mert nem tartotta meg őket a sok növény gát. Végül leányzóm leegyszerűsítette a dolgokat a ragaszd oda felkiáltással. Így fix lett a doboz. Kár volt szétvágni.



Végül otthonosítottuk az udvart némi paddal.


Az első aki megérkezett az udvarra Catrine volt. Rögtön elfoglalta a legjobb helyet a padon.


Következőnek Cleó jött üdvözölte cicalányt.
- Szia te már itt vagy?
- Igen. És borzalmasan érzem magam.
- Miért mi történt?
- Jaj ne is mond nem sikerült találnom egy normális harisnyát a ruhámhoz, a frizurám se lett jó. A rémnél is rémesebb vagyok.


Közbe megérkezett csonti lány. Mivel már a kapuba hallotta a cica lány nyávogását, máris vigasztalni kezdte a barátnőjét.
- Ugyan Catrin semmi baj nincs a külsőddel, különben is úgy hallottam ma a fiúk nem is jönnek suliba.
- Na látod nincs vész. - mondta Cleó - Mellesleg rémsuli ez minek ide szépség. Azzal ellibegett a másik pad irányt.




Végre megjött Franki is. Hát belőle is dőlt a panasz. És úgy látszik ma mindenki a külsejével foglalkozik.
- Cleó képzeld,  egyetlen normális fehér ingem besárgult. - kezdte Franki. - Mi lesz így a fekete-fehér mivoltommal. Csak ez áll jól a fakóságomhoz.
- Nyugi Franki csak találunk egy jó pucolót.



Eközben Catrin nem bírta ki és elment a víz tükörbe a kúthoz megnézni magát.


- Na mit látsz? -kérdezte Csonti
- Ez a tükör kút nem mondja, hogy én lennék a legszebb a világon.
- Na de Catrin ez nem egyszervolt suli!


Közbe Cleónak támadt egy ötlete és elment.



Majd egy könyvvel tért vissza.


- Csajok! Mivel mindenkinek a külsejével van probléma, hoztam egy könyvet, Ebbe le van írva hogy legyünk rémesen szépek. -mondta Cleó


 Oda is adta a könyvet Franki-nek.


 A lányok rögtön el is kezdték keresni a megfelelő részt.


Catrine meg továbbra is búsan bámulta magát a víztükörbe.


- Csajok! Találtam itt valamit! - kiáltott fel Franki
De csak csupa ákom-bákom volt a könyvbe. Most mi lesz?


És értetlenül néztek a szerzőre. Ja kérem ezt csak a lányom írta a könyvbe. Ez az ő forgató könyve rólatok, amint moziba mentek.


És Íme a Forgató könyv tartalma:

- Ma este suli után mindenki moziba megy. Kaptak is a lányok jegyet.
Cleó, Csonti, és Catrine.


Végül megérkezett Frankie is. Ő már régebben megkapta a jegyét. Ám mikor átment a kapun nem figyelt és felhasalt a kövezetre.



Ez lenne a mozi jegy? És mit nézünk meg???


5 megjegyzés:

martimez írta...

Nagyon jó lett !

Nőszirom írta...

A végeredmény szuper lett!!!

Boróka írta...

Hát, ez annyira aranyos, imádom!!! :-) Még, még!!!
Klassz lett ez az udvar, nagyon tetszik! Régebben én is láttam Froggy-nak ezt a videóját, zseniális, mint bármi, amit készít! Örülök, hogy megcsináltad, el tudnám még nézni ezt a történetet is! ;-) Én a fatörzs házikót csináltam meg nemrégiben Froggy-tól, de szerintem eljön majd egy ilyen udvarnak is az ideje...

Eye írta...

Hát ez valami szuperaranyos lett!!! A helyszín is, a "mese" is, imdáom:)

Eye írta...

imáDom, már írni sem tudok...