2020. augusztus 22., szombat

A ház

 Lassan a végéhez közeledünk a házzal. Pech hogy nem a csajok csinálták, de home ofice -ba nem volt semmire se időm. Hihetetlen, hogy az ember otthon van a nap 24 órájában és még sincs ideje. De ahogy engedett a karantén, úgy lett egyre több időm. Vicces mi? Az ember fordítva gondolná. 

Na de menjünk vissza a házhoz.

Ideje volt már a tetőt rögzíteni nem csak, oda rakni. És az erkélyek is munka után sikítoztak. Így kipakoltam a sok apró holmit. (mini csótányt nem találtam benne, hacsak nem leszek olyan hülye, hogy miniatürizálok egyet) 

Elő a porszívót! De nem ám minit, hanem a normálist, mivel azért elég porfogó ez a ház. Így üresen elég törékenynek látszik. Voltaképpen az. Ha elölről kezdeném valószínűleg dupla falat vagy 1 cm vastag hungarocell lapot használnék. 


Eztán elkezdtem felragasztania háztetőket. Most beérem ennyivel is. Ugyanis amilyen sziszifuszi vagyok a ház teteje cserepes lesz amit egyesével kell majd kivágni. Kb. az egész napom rámegy majd.

A kis helység ablaka közepénél fogva billenős. (elfelejtettem lefotózni)

A nagy ablakok fixek.



Eztán jöhetett az erkély padlózata. Voltaképpen elég nagy gondba voltam mindig vele, hogy milyen is legyen. Először valódi csempéből akartam kirakni. Csak a mérete nem jó + vastag. Így maradt a festés. Vágtam ki csikókat a festéshez használatos ragasztó gurigából, és kikockáztuk az erkélyeket. Majd kikevertem a színt, lefestettem és még frissen szedtem le a ragasztó csíkokat.





Így már jöhetett a korlát. Hát nem mondom volt vele munka. Meg nehézség is, de az eredménnyel elégedett vagyok. 






Végül a lányok is be is költöztek. Vagyis kiköltöztek az erkélyre. Hát ha méretüket nézem, kicsit alacsony a kerítés, meg nem túl nagy az erkély, de azért nem használhatatlan. Igazából itt a zöldövezetet bővíteném.


És most már visszaköltözhet a ház a helyére. Beköltözhetnek a csajok. Bár van még mit tenni. Az ablakokra fel kell tenni függönyöket, az ajtókra kilincset.

 
A kis erkély az csak egy kilépő, ezért ide az ajtó két oldalára valami futónövény szerűséget raknék. Meg egy gömblámpát felülre.


A felső szobába a falakra polcot, képeket akarok még tenni mert nagyon szellős ez a szoba az ajtók miatt. Még a parkettát is meg kell csináljam.


A sarokkanapéhoz dukál majd egy dohányzó asztal. Csak ne legyek olyan hülye hogy cigit is gyártok oda. És ide is kell polc meg kép a falra. És egy szőnyeg se ártana.


Az előszoba függönyözésre vár. Más most nem jut eszembe ide.


No a fürdőbe még sok a teendő, bármennyire is késznek látszik. A zuhanyzóba kell zuhany kis polc szappantartó. A wc-nél wc papír tartó. Fel kell szerelni csapokat, tükröt. 


A kis szoba. Na ő az igazi rejtély. Jelenleg varrószobaként funkciónál. Ám hálószobát is akarok. Ahhoz viszont rövid a szoba. Valószínűleg csinálok majd egy ágyat és meglátjuk hogy nézz ki. Ha varró szoba marad akkor valószínűleg még kell ide szabász asztal.


A konyháról elmondhatjuk hogy kész. Mennyezeti lámpa meg ablakpárkány kell nekem ide.


Ha valakinek valami még eszébe jut, nyugodtan szóljon. A lépcsőt még meg sem említettem, de az valószínűleg kilóg majd ebből az alapból.

off szünetre mentem :D

2 megjegyzés:

Barbidou írta...

Fantasztikus munkát végeztél. Minden apró részlet realisztikus lett. Már tényleg csak egy-két apróság van hátra,talán a függönyök és néhány fali dekoráció még ami hiányzik.
Ha kész van minden, beletekinthetünk majd a bent lakók életébe is?

csevi írta...

Hát ez egy jó kérdés. Valami csak lesz...