2015. január 16., péntek

Leila hercegnő

Ideje volt már megalkotni pár ruhát. Ezért elővettem Leila babát és nekiálltam megszerkeszteni a ruhája mintáját. De sajnos az anyag választással mellé fogtam. Ugyan olyan béna lett, mint a bolti ruha. Úgy látszik ebbe a kis méretbe is a ruha nem hozza a formáját. Ráadásul nem is tiszta fehér. Pedig a szabásminta most elég jóra sikeredett. Lehet, hogy majd még megpróbálom másik anyagból. De azt már látom hogy egy másik ruháját fogom elkészíteni.

 A kiválasztott modell: A kapucnis lágy esésű ruha.



A forgalmazott babákon ez a ruha, sehogy sem azt a hatást adja, mint kéne. Merev, nincs meg az a lágyság.


Az enyém ettől jóskánt elüt. Színben és fazonban is. De ami egy kis 40 centis darab anyagon jó esésű, úgy ezen a miniatűr ruhán, nem hogy esése sincs, de csupa háromszöget mutat minden hol.


A kapucni elégé megizzasztott. Mert varrás előtt nem néztem meg az eredeti modellt, hanem fejből dolgoztam és azt hittem V alakú a kivágása a ruhának. Viszont hátul nyitottnak kellett lennie, hogy bebújhasson. Voltaképpen jobban jártam volna ha kézzel varrom és nem géppel. De legalább a nagysága miatt, hozza a formáját.



Mivel lehangolt, hogy ennyire melléfogtam az anyag választással, legközelebb inkább a másik fehér ruháját készítem el. Legalább ehhez passzol a haja.



De szemezek ezzel a barnával is amibe a Jedi visszatértbe volt.


Úgyhogy mos várrok inkább a megfelelő esésű anyagra.

1 megjegyzés:

Nőszirom írta...

Sajnos már én is jártam úgy az anyagokkal, hogy mire elkészült nem azt kaptam amire számítottam. Szerintem nem csak az anyag a gond, hanem a méret miatt van ez. Picibe másként valósulnak meg a dolgok. Gratulálok a kitartásodhoz. A következő biztosan tökéletes lesz.