2015. január 2., péntek

Gyarapodás

Megnőtt a létszámunk. Még karácsonykor. Két pici baba jött hozzánk. Belopták magunkat a szívünkbe. Az egész családéba. De kezdem az elején.
Akinek van gyereke az tudja, eljön az az idő amikor elhangzik, hogy élő kutyát, macskát akar. Nos nálunk ez lóval kezdődött. Aztán jött a kutya, ami mondhatni úgy is, hogy nekem is álmom. (majd öreg koromra) Ám akinek blogírásra sincs ideje, mikor sétáltat kutyát? Na akkor csökkentettük a méretet macskára. Ám azt apa kiutálta. Így tovább csökkent a méret hörcsögre. Ám e fürge jószág a lányom kezébe nem, hogy elvész, hanem el szökik, ezért méret növelés következett be. Anno nekem volt tengeri malacom. Jól kijöttem vele, így leparkoltunk ennél a méretnél. Így karácsony előtt pár nappal hazahoztuk egy kislányt Selymit. Hát ő nem volt egy kis példány. 3 hónapos volt szép sötétbarna bundával. Ahogy teltek a napok és foglalkoztunk vele, kijött az, hogy bizony ha suli van nem lesz vele senki, csendes lesz a ház. Végül megtárgyalta a családi kupaktanács, hogy kell egy társ. Így ünnepek után elmentünk a másikért, máshová. Az viszont csak egy hónapos volt. Hazavittük és otthon jött a fekete leves. A kis csöppséget megmászta a nagy. Ekkor gyanút fogtunk, hogy a nagy az nem is lány. Visszavittük reklamációra és valóban nem lány volt. Így nehéz szívvel, mert azért az egy hét alatt megkedveltük a fiút is, megváltunk tőle. És a másiknak megvettük a testvérkéjét. Két lány. Pindúr (fehér foltos) és Pandúr (barna). Az első végtelenül szelíd, ő Pindúr. A másik végtelenül ijedős, huncut, ő Pandúr. Na de most már jöjjenek a képek. Remélem nem féltek a rágcsálóktól.

Ő volt Selymi aki pár napig lány lehetett nálunk.


 Pindur


 Pandúr, folyton átgázol a társán.


 Jelenleg még csak ekkorák, de tömjük őket. :))

Kis zabálni valók. Bevallom örülök nekik. Nekem 10 éves koromtól mindig volt állatom. Nagyon jó idegnyugtató az állat simogatása.


1 megjegyzés:

Bambuc írta...

Nagyon cukik! Nekem aranyhörcsögöm volt 2 évig, de az egy hetes nyári nyaralás alatt elkapta egy menyét a nagypapánál(ő vigyázott rá). Sokáig sirattam. Azóta nem volt kisállatom, de érik a dolog nálunk is.