2015. január 10., szombat

Götz baba

Egy ajándék. Régi vágyam teljesült. Egy igazi Götz baba képében. 20 évvel ezelőtt elég sokat mászkáltam a Petőfi és Váci utcában. És volt ott egy Götz baba és játék bolt. Szerettem oda bemenni, mert jó nagy választék volt. És akkor még az áruk sem volt olyan csillagászati. Nos itt vettem először babát az unokaöcsémnek, aki természetesen fiú és ha fiú miért ne kaphatna babát alapon kapta. És lőn szeretett vele játszani. De az a baba már nincs meg. Azóta is hiányzik az a bolt, mert régmúlt hangulata lengte be. Azóta meg csak nézem az egyen babákat, mert most azok vannak, legfeljebb más színű haj, és ruha. Bár most is akad egypár művészi felállású példány. És lőn... Heppy Kidz Clara. És mi benne a szépség? Az arcán kívül persze. Hogy könyöke térde mozog. Amúgy ez a baba szokott lenni, balerinába meg régies öltözékbe, de azokon nincs frufru.

Rém egyszerű öltözéke van. A virágos balon kabátját nem nagyon csípem a mintája miatt.


Az arca egy bűbáj mert, nem gyerekes, van benne komolyság. Nem az a tipikus szép, mégis kedves átlagos, valóságos vonásai vannak. 


 Kabát nélkül egész vagány.


Az öltözékéhez hozzá tartozik a gumi klumpa. Eredetibe utálom, így picibe aranyos, de hogy ennek a cipőnek a súlya nagyobb mint a gyerek papucsáé az horror.


 Hát pucéran meg elég aránytalan. De ez a térd és könyök ízületek látványa miatt van így. Elég érdekes megoldást kapott amúgy. A végtagok gumival vannak rögzítve. A térdei még elég jól mozognak, de a karját csak annyira lehet behajlítani ahogy az ülős képen látszik. Ugyanis pont a belső oldala van magasítva. Ami nem engedi hogy jobban behajlítsa. Ám az is lehet hogy a gumizás miatt direkt ilyen. Vagyis hiába hajlítanánk be ha rövid lenne, a gumi visszarántja.




 Az arca gyönyörű, semmi természet ellenes smink. Szemei fixek, de szép szempillásak.



Összességébe bűbáj a baba. Én meg nagyon örülök, hogy végre van egy Götz példány. Ja és a kicsike nem két centis Hanem egy jókora 45-50 centis példány. (nem méricskéltem, csak szemre) Most már lehet neki is ruhát tervezni.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok! Ez a baba igazán gyönyörű és hidd el, tudom milyen érzés, ha egy régi álom valóra válik. Én Götz babákat gyűjtök és az elsőt 21 évesen kértem karácsonyra:)) Azóta szépen lassan nőtt a létszám, mégis a sok egyéb babafajta mellett még mindig ez a kedvenc. Remélem lesz testvérkéje is:) További sok sikert a bloghoz!
Tündi

Fricskamacska írta...

Úh, ez egy gyönyörűség!!! Hozzám is jöhet, majd a Tonner lány után :) Sok kellemes alkotós percet vele!

Bambuc írta...

Gyönyörű baba, egyszer én is szeretnék egyet vörös hajúban. Itt van egy blogbejegyzés a 2015-ös ruháikról.

http://mydollbestfriend.blogspot.hu/2015/01/kidz-n-cats-doll-collection-2015.html

Bár lehet hogy már láttad...

Nóra Németh írta...

Megkérdezhetem mennyibe került, és hogy hol vetted? Ez a baba nekem az álombaba :)

Névtelen írta...

Üdv Mindenkinek!
Szeretném bemutatni Paulát és Luciát!

Névtelen írta...

Igen ez engem is érdekelne!
Szeretnék a babáimnak nővért!

Névtelen írta...

Amúgy mit Paulázol ha nem is küldtél fotót???