2015. január 25., vasárnap

A szövevény

Nagy kínnal keservvel, de befejeztem a szövést. A szövéssel magával nem volt baj, de az eldolgozás és összeállítás... Két kemény óra kellett a levágástól az eldolgozáson át az összeillesztésig. Hogy miért? Mert volt hozzá egy borzalmas fonalam, ami nem szövésre való. Ráadásul Z sodratú, amit reflexből sodortam a szokásos irányba, ezzel kisodortam a szálat és még egy akkora lyukba sem találtam bele ami kétszer szélesebb volt mint a fonal, mert borzalmasan szétesett.

Íme az 5 alkatrész levágva. Amint látható elég rövid szálak maradtak a keretről való levágás után. Hát valljuk be spóroltam máskülönben rengeteg szemétbe ment volna. Viszont az eldolgozás miatt hátrtány.


Mivel a fonal színátmenetes, elég foltos munkának látszik.


Az összedolgozás egy küzdelem volt. Mivel ezt nem lehetett hagyományos módon behajtott elvarrt széllel eldolgozni, mert akkor vastag és merev lenne az alja, így elcsomóztam, és visszafűztem a szövésbe a szálakat. Az utóbbira igen nagy szükség volt, mert megint egy fonalhiba derült ki. A dupla csomók lazán szétbomlottak. Pedig ha jól emlékszem gyapjú - mohair keverék.

A szövés irányába elég tisztán lehet összedolgozni a szálakat. Voltaképpen olyan mintha egybe szőtték volna őket.


A munka borzalmas része.



Végezetül kaptunk egy T állású kabátkát. Sajnos a szövés minta miatt merev tartása van. A behúzott szálvégek még merevebbé teszik. Ez főként az ujjánál nem jó. Pláne, hogy hosszba el lett számítva egy kicsit. Fél centivel rövidebb lehetett volna. Mérete meg EAH babákra jó. Így Ella baba lett a soros az új ruhával. A fejére kötött kendővel olyan jó kis parasztos.






2 megjegyzés:

Bambuc írta...

Hát minden elismerésen, én nem vállaltam volna ezt a munkát.

Ha kicsit forró vízbe mártanád, nem puhulna meg az anyag? Mondjuk össze is megy

Hegemony77 írta...

Fantasztikusan ügyes vagy!