2014. május 2., péntek

Liliputi babák

Igazat megvallva, nem szeretem a kisméretű babákat. Talán mert nincs mit fogni rajta. Vagy elveszik az ember tenyerébe, vagy begörcsöl az ujja ahogy fogja. Az egyik liliputi az a kedvenc babatípusomnak mini változata és fiú! Bratz baba. Meg kell mondjam amilyen pici ez a baba egész jól hozza a formáját. Főleg a táblacsoki hasat, és izmos combokat. A haja lehetne formásabb, majd meglátom mit tudok kezdeni vele.



A másik liliputi figura az nem igazán baba, de még is baba. Na most baba, vagy nem baba? Igazi nevén Legó. Vagyis a legóba tartozó figura. Viszont nagyon baba. 1990 évek elején gyártották őket. Érdekes sosem találkoztam velük. Belville a típus neve. Olyan babákat tartalmaz, ami mindenhol mozog. Még bokába csuklóba is. És köztudomás, ami olyan mint egy BJD baba az érdekel. Mivel ezt használt játék boltba kaptam, az eladó rakta össze nekem a csomagot. Mivel semmit nem tudott az eladó csak annyit hogy retró  internetes keresgélésbe fogtam,és megtaláltam a típusát is meg, hogy az én csomagocskám kb. 3 különböző legó együttes darabkáiból tevődik össze.

 A babák két különböző csomagból vannak. Valószínűleg a koronájuk miatt kerültek egy kupacba árusításra.
Ezt a két képet találtam róluk a netten keresgélés közbe.

t


Nekem csak a narancs lány és az öreg királyi pár jutott. Bár a kis fiúcskának még örültem volna, de sajnos nem volt több fiú figura az öreg királyon kívül.
Viszont rettentő mozgékonyak.

Be kell valljam nem tetszik a ruhájuk. Úgy hogy majd kerítek rájuk egy normálisabb rongyocskát. Ami modern lesz. Mivel retró figuráról van szó nem akarom bántani a mintázatukat, de a mozgékonyságukat sem akarom eltakarni.

És ha már legónál tartunk. Van még egy mozgékony babával rendelkező legó típus a Scala baba. Abból még befogadok a házamba. Találtam egy tetszetőset dobozába. Ilyet már nem kapni nagyon. Illetve csak használtan a vaterán, apródon még igen.


 Amúgy meg annyi legónk van, hogy őrület. A lányom imádja. Csak azt sajnálom, hogy nem találjuk a régi gyerekkori legómat amivel én játszottam.

1 megjegyzés:

martimez írta...

A Bratz fiú nekem is nagyon tetszik, olyan kis kedves , értelmes arca van. A teste sem rossz :)
A többit nem igazán ismerem , a legós csajszit nem is láttam még.