2014. május 13., kedd

Régiből újat

Hát igen. Az úgy kezdődött, hogy hogy maradt egy fejem, meg egy szétrágott testem. (nem az enyém, csak egy babáé) Na már most véletlenül találtam egy olyan testű babát, ami nyomokba hasonlított a gyerekkori babámhoz. (megjegyzem csak a könyöke, ezt nevezem én nyomokban-nak) Mivel a feje nem kellett leszedtük. Minő csoda, sikerült úgy levenni, hogy nem tört el a fej billegtető szerkezete, így csak rácuppantottam a másikat és kész. Bár az új fej nagyobb mint a régi, mert az is keskenyebb fejű barbi volt, ezért a fej elégé nyeklik-nyaklik.
A baba, mely testét adja az újnak

Az éppen maradt fej forgó.

Ilyen könyöke volt a régi babámnak. De nem csak az volt fém csuklós, hanem csukló térd, boka. Hát ez a nyom.
Új testhez , régi fej. Vagy régi testhez modern fej. Itt még hajjal.

Aztán jött a fűnyíró olló képében. Bár megnézem azt a kertészt aki ollóval vágja a füvet. Szóval fodrász szalont nyitottam és levágtam a Barbi haját, majd tűvel kipiszkáltam a borostát. Ettől viszont rém lyukas lett a fej. Hát betömtem festékkel. Ugyanis, mióta lív babám van és a moxie teenz babára vadászom, megszerettem ezeket a haj nélküli babákat és alkottam egy ilyet Barbiba. És szerintem, jó lett 5 réteg festékkel. Most már csak ruhát kell varrni neki ami illik a  hajához. A rózsaszín száját is átfestettem tűzpirosra és kapott arcpírt.

A kihajazott fej

A fejtető. Ezt jó sűrűn varrták.

Az első réteg festék frissen

5. réteg után szintén frissen.

Megszáradva, kisminkelve

Nekem tetszik az összhatás. Igaz néha olyan érzés ránézni, mintha úszósapkát kapott. De ha az ember szeme megszokja akkor már nem.

És egy kis inyencség - bár lehet, hogy egyesek baba barbárnak tartanak érte - a szétrágott testű babát felaprítottam. Negyed órás küzdelemmel, szétfeszegettem, hogy lássam mi van belül. Hogy is működik ez a baba.

A szétfeszegetett test, a pattintós részek mind eltörtek. Azok a fehér pöttyök a képen.

Így helyezkedik el a váll rész a testbe. Az egyik a forgó sima kör a másik egy fogaskerék formájú. Még nem jöttem rá miért.


Ez csak egy egyszerű láb. Csak előre hátra hajlítható.

Hehe! Ez itt egy kakukktojás kép. Ez ugyanis nem a szétszedett baba, hanem az új test feneke és lába ami már két oldalra is nyitható. Kiderült, hogy ez a láb már el volt törve és gumival lett rögzítve a helyére, mivel laza volt én újra gumiztam.
Egy szóval érdemes volt új terepre lépni.

3 megjegyzés:

Márta írta...

nagyon tetszik az új frizura. Lehet , hogy én is kipróbálom, szerintem szinesbőrű babának is jó lenne ez a festék-haj. Ez közönséges akrilfesték, vagy valami 3-dimenziós...?

Fricskamacska írta...

Köszönöm, hogy szétszedtél nekem egy ilyen babát! Mindig kíváncsi voltam, milyen lehet belülről, és most már tudom, hogy olyan, amit ha egyszer szétszedsz, beletörsz, stb... Akkor dobhatod a kukába. De csak a testet ;)A hajfestés nagyon jó ötlet!

csevi írta...

Akril festék. A művész ellátó hobbi boltba vettem. 21 nap után már levakarhatatlan festék. Addig viszont leszedhető.