2014. február 3., hétfő

Kötmény torzó

Na megkötöttem, összevarrtam az első torzómat. Szó szerint az. Nem könyvből csináltam. Csak ránéztem egy kész példányra, aztán rögtönözem. De kezdjük az elején. Vettem hústűt. Lecsiszoltattam. Kerestem vékony fonalat. Nos azt nem találtam, de szétszedni sem volt kedvem. 4 szálból volt sodorva a két milliméter vastagságú fonal. Nekiálltam kötni 20 szemmel. Hogy honnan a szám az egy rejtély. Megkötöttem az elejét, majd a hátát fél gombolósra. Jött az ujja 10 szemmel. Hogy ez a szám honnan, még nagyobb rejtély. Végül készre össze varrtam. Igen varrtam. Az ugyanis könnyebbnek bizonyult. Be kell valljam vért izzadtam a kötéssel. Az még hagyján hogy a szemek nem akartak a hústűre mászni, meg le csúsztak, és mellé csúsztak, de a szemeim csak kocsányon lógtak a koponyámon kívül, hogy lássák is a munkát. A végeredmény egy dagi testű giliszta ujjú példány. Kellett hozzá keresgélni egy babát is akire felpróbálhattam. Csonti lány lett a nyertes. Az ő kar csontja pont belefért az ujjába. Viszont híznia kéne hasra, hogy kitömje.
Sebaj. Bevallom elrohantam egy fonal boltba extra vékony fonalért és már megkezdtem a második pulcsit de azt másként, T fazonba kötöm. Majd csak össze jön belőle valami. Kötés nem az erősségem. Szegény Nagyikám ahogy én megismertem őt születésemtől fogva, egész életében kötött, horgol. Mire én érdeklődni kezdtem e dolog iránt már csak egy fél évet tudott szánni rám, amikor elment. Azóta is csak lusta kötést használtam. Mióta blogolok, már tudom mi a sima egy fordított. Szánnom kell még rá időt, hogy ez bővüljön.


6 megjegyzés:

Bambuc írta...

Szerintem egész ügyes ez a pulcsi! Én az 5 darabos zokni kötőtűim közül kettőre húztam egy-egy darab parafadugó darabot, így lett ultravékony horgolótűm. De most pihennek ők is.

Unknown írta...

A kötésről írsz hosszan, pedig ami szembetűnő a lady halloweenes kinézete. Ami csúcs!

Hegemony77 írta...

Ügyes vagy Csevi!

martimez írta...

Vagy kétszer én is félredobtam a hústűt, de aztán belejön az ember. Láttam olyat , aki hosszabb varrótűvel köti a profi, miniatűr pulcsikat.
Szerintem is klassz ez elsőre. A fonalvastagsága sokat számít. Volt olyan pulcsi, amit a 6 szálas hímző fonal 1 szálával kötöttem.Na az jó vékony lett :)

Nőszirom írta...

Igazán biztató a helyzeted, jó lett a pulcsi és tényleg bele lehet jönni a kötésbe. Neked is sikerülni fog. Ügyes vagy.

csevi írta...

Köszönöm Lányok! Rengeteg biztatást írtatok. Ezért nemsokára bemutatom az újat, csak még két napig kell kötni. :)