2018. február 25., vasárnap

Summer ajtós munkája

Summer mivel magára vállalta az ajtó behelyezését, úgy gondolta ama nehézséget is neki kell megoldania, ami miatt nem tudtak tovább haladni a munkával. Így nem is szólt a többieknek, hanem belekezdett a munkába. Csak abba reménykedett, hogy nem rontja el. 

Először az ajtó keretnek állt neki. Kicsit gondban volt a színét illetően. Erről ugyanis nem beszéltek.  Végül barnát választotta. A fehér úgy is koszolódik, egy bejárati ajtót meg meglátszik a kosz.
Lemérte a keret két oldalát és a tetejét.


Hogy pontos legyen a munka, még ragasztás előtt ellenőrizte a méreteket. Nem is volt vele gondja.


 Majd jött a ragasztás.





Ám a szín amit választott meglehetősen világosnak tartotta, ezért festék ceruzával fa erezetet csinált rája. Színezés után nedves kendővel elmosta a festéket és így már jobban is nézett ki a színe. Majd fixálta a festést láthatatlan lakkal.



Következőnek az ajtó került sorra. Beborította ezt is barna papírral



 Majd ezt is erezettre satírozta.


 Eztán jött a neheze. Nem akart egy sima ajtót. Ezért fa mintás papírból betét részt vágott az ajtóra. Fölülre két kicsit, alulra négy egyformát.

 

 Majd ezt is tovább színezte és erezte. Vagyis inkább antikolta.


 Eztán jött az igazi nehézség. Helyére kellett tennie a keretet és az ajtót. Először az ajtót kellett behelyezni a keretbe. Beszúrta felülre az ajtó mozgatót. Alul meg kifúrta a helyét. Majd felhelyezte az ajtó aljába a forgatót, utána az ajtó felső részét rögzítette a forgatóra. Az alsó részt kerettel együtt rögzítette. Végül beragasztotta a keretet a helyére.



Summer teljesen leizzadt ettől a munkától. Nagyon félt nehogy elrontsa, mert akkor a többiektől is kapott volna. Így viszont látta, hogy jó munkát végzett. Legsziveseben a kilincset is felrakta volna ha lett volna miből. Már csak arra volt kíváncsi, hogy a többiek mit fognak szólni hozzá.


Folyt. köv.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Great work!!! It's a beautiful entry!

Boróka írta...

Summer érti a dolgát, mert remek lett az ajtó!! Kíváncsi vagyok, hogy dundi lány milyen fejet kap, és hogy beáll-e a csapatba!

Vik írta...

Vagány egy lányod van, hogy csak így egyedül nekiállt az ajtó beszerelésének! Gratula hozzá, legalább sok dologban tud neked segíteni a kiscsaj :)