2017. március 4., szombat

Retro

Elkezdtem vajúdni egy új szobán. Bizony a retro jegyében. De hogy hogy jött ez elő? Hát volt pár nap könyv őrületem. Amikor is egy rakás könyvet, füzetet gyártottam. Ezek, egy kis titok naplócskákra hasonlítanak. És pluszba még az ALDI-ba megjelenő kemény kartonos füzet is lökött rajta egyet. És természetesen retro mintájú karton csomagot vettem.

Így született meg egy halom könyv és fűzet meg mappa.Került ide vonalas meg kockás füzet is.


 És a könyvek hada.


Többsége üres fehér lapos, de akad pár nyomtatott divat könyv. És mese könyv.


Nos ehhez a rengeteg könyvhöz alkotni is kellett egy könyves polcot.
Kezdetnek nézegettem egy rakás bútort a netten. Aztán elkezdtem összedobni, hogy milyen variációk illenek össze. Szóval a 70-80 évek jegyeit kerestem. Végül született két fazon, rajzon. Igen ám de azt méret arányosítani kellett. Gondoltam megcsinálom író lapból.

Ez született belőle:

Az első variáció túlságosan magas és olyan ufó lett. Az egyenes falakat kiszélesítettem, de valahogy nem tetszett ez a hosszúkás fazon. Így maradt a második variáció.És itt jön ám a buktató. Amíg az első polcnak kétajtós szekrénye van, az alsónak 3 toló ajtaja. Így nagyon nehézkesé vált elkészíteni. Szó szerint sziszifuszi munka. Teljesen leizzadtam tőle. Ahhoz, hogy pontos legyen a méret, nem akartam kapkodni, de a késztetés ott volt.És eztán jött ama fekete leves, hogy a tolóajtók miatt előre kell letapétázni és festeni az egészet.


Eztán jött az oldala. Ezt sem volt könnyű tapétázni. De megoldottuk.Utána jött a polcrendszer.


 Mielőtt ráragasztottam volna az oldalát a szekrénynek, előtte le kellett festenem a síneket és az ajtókat. Sajnos a festék érdes, ezért nehézkesen mozognak az ajtók. De működés képes.


 Majd az oldalfal belső oldalán bejelöltem a polcok helyét és oda ragasztottam az oldalfalhoz. Ennek tetejére került a tető rész. Elviekben volt egy méret táblázatom, mi mekkora, de ez modosult a kartonok vastagsága miatt.

Legvégén került fel a hátlap. 

Idő közben született egy rádió is. Ez a retros kartonból van.


Felkerültek a lábikók is. Végezetül mehetett a festés.


5 megjegyzés:

Bambuc írta...

Micsoda munka!!!!

Gratulálok! nagyon jól néznek ki! Én nem vágnék bele ilyen nagy munkának, nagy türelmed van!

Szuper lett minden!

Nőszirom írta...

Fantasztikus munkát végeztél. Remek lett minden.

Boróka írta...

Szuper lett ez a szekrény, szép munka! A kis mappák és füzetek is nagyon tetszenek, ezeket mindig imádom, nincs olyan, hogy elég belőlük. A rádió meg a csúcs!!! :-)

Vik írta...

Nagyon zsír lett a szekrény és a füzetek is. Rengeteg meló lehetett vele, de szerintem abszolút megérte!

csevi írta...

Köszi lányok!