2011. április 26., kedd

Elkészült a gombhoz a kabát

Emlékeztek még? Írtam egy nadrágról, amit My scene babámra készítettem volna de rá nagy lett. Viszont nem volt hozzá babám, ezért csináltam egyet a gatyába. Mivel ez a gatya hippi divat alapján készült és én meg szeretem tükrözni a divat történelmet is, hát kapott a baba még egyéb hippis cuccot is, hogy kerek legyen. Csak egyvalami maradt le az meg a cipője, de köztudott a hippik imádtak mezítláb mászkálni.
De aki szeretne babát készíteni az is beavatást nyer a titokba.

Előbb körberajzoljuk a testrészeket sablon alapján. (én nem szoktam kivágni, inkább varrás után vágom, kivéve azt amibe szűkítő van. Kifordítás helyét sose felejtsük el. Majd kivágjuk kifordítjuk és tömjük.




Következő lépés a lábak felvarrása. Mivel ebből a babából kettőt készítettem, kétféle láb és kar felvarrást alkalmaztam. Az egyiknél (ennél a babánál) előbb a test alsó részét ahol kitömtem összevarrtam, majd a lábakat, körkörösen varrtam a helyükre. Ez a megoldás fix merev lábat ad, nem leültethetős a baba. A karjait válnál összevarrtam és test két oldalán úgy varrtam fel a karokat, hogy mindig ugyan arra a helyre öltöttem oda meg vissza, egy akkora tűvel ami pont átéri az egész vállszélességet. Ez a kar viszont előre hátra mozgatható.

  

A másik babánál a lábakat először  felvarrom a test eleje részre majd, hozzávarrom a háta részt. Ez úgy nézz ki, hogy a test alsó részében be vannak fogva a varrásba a lábak. Ezzel a megoldással a baba leültethető. A karokat pedig laposan egyenes vonalba felvarrtam a válla részhez. Így viszont csak lógnak a kezek a test mellett. 

 
A fejen bevarrjuk a kifordítás helyét, majd a fej hátuljára varrjuk a nyakat, kétoldalt és a tetejénél oda  varrva.


Ímhol a két fajta baba.


És most lássuk a baloldalit felöltöztetve. 






3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon jó ez az ismertető! Szuper ügyes vagy! Csinos lett a ruhája!

Napsugárkisasszony írta...

Hihi,ez nagyon jó!:D

csevi írta...

Köszi