2018. január 1., hétfő

Új év, új tervek

Ideje lesz egy régi álom megvalósításának. Történetesen megalkotni a saját tervezésű házamat. Eddig csak doboz szobák voltak, vagy éppen polcon rendeztem be a szobákat. Hát most ideje saját házat építeni, mert van férőhelye. A házba természetesen új bútorok is helyet kapnak. (Valahol elveszett bennem egy asztalos.)
Elkezdtem hát tervezni. Mondanom se kell, hogy valóságos házat tervezni pont ugyan olyan, mint kicsibe. Nem könnyű. Látni kell kívülről belülről, ablakok ajtók helye stb.

Először meglévő házmintát választottam, módosítottam. És megcsináltam milliméteres arányba. Aztán vicc vagy sem, aludtam és álmodtam. És az álomba egy új ház volt. Megterveztem megalkottam kicsibe azt is. Most van két mintám. Az egyik kényelmes. Kényelmesen hozzáférhető, berendezhető. A másik látványos.

Nem szavazást várok, de lehet véleményt formálni.

1 számú ház:

Egyszintes beépített tetőtérrel. Elöl emeleti terasszal. 4  tágas szobával.






2 számú ház

Ez is egy szintes tetőszobás. Bár ennek laposabb a teteje mint a másiknak, így egyenesek a falak.
Sok ablakos, emeleti teraszos. Ám a szobák kisebbek és nem szabályos tégla alapúak.








Persze a részletek menet közben változhatnak. Elvégre elmélet - gyakorlat az más. Az elkészítésükre á lá Csevi mód történik, kreatív szellemű babákkal. Lépésről lépésre.

És szerencse vagy mázli, de hullott az ölembe némi alapanyag, szép nagy darab kartonlapokkal.


Így nincs is mit mondanom csak azt, hogy munkára fel!

4 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Mindkettő jól nézne ki!
Nekem az első tetszik jobban!

Nőszirom írta...

Remek tervek, már alig várom a végeredményt. Jó magam is elég régóta kacérkodom egy házzal amihez már sikerült is beszereznem némi alapanyagot, de itt megrekedt a dolog.

Myrkky írta...

Szerintem is mindkettő szuper, de azt hiszem kicsit az első jobban tetszik. Nagyon kíváncsi leszek, ha elkészülsz valamelyikkel milyen lesz!

Bambuc írta...

Már a leírás is nagyon tetszett, hát még a ház vázlatok! Szerintem csináld meg a mind kettőt! Egyébként én, ki sem merem mondani, ha én újra születek, akkor műbútor asztalos szeretnék lenni!

Pontosan milyen babákhoz készül a ház, vagy csak úgy?