2017. február 17., péntek

Újra hasznos

Egy kicsit el vagyok havazva. Kezdjük azzal, hogy totál nyomott hangulatban vagyok az időjárás miatt. Ezért színes ötletekre volt szükségem, hogy felturbózzam a hangulatomat. Igen ám, de egy kölyöknyi kutyuka mellett, aki 5 percenként felugrál nem igazán lehet elmélyülten és hosszan dolgozni. Így maradt az 5 perces meló. Közbe meg kialakult bennem új szoba gondolta, amihez egy rakásnyi ötlet társult. És hogy nehogy elfelejtsem valamelyiket, párhuzamosan kezdtem dolgozni rajtuk. Na ezért havaztam el. Semmi se kész, vagy is, van ami már annak mondható, de fotózási idő hiányába még ez is tolódik. Azért már néhányat össze tudtam kaparni. Azokat tálalom.

Ezek is az újrahasznosítás jegyében telnek. Alapanyagnak különböző flakonok lettek. Voltaképpen kísérletezek miből mit lehet összehozni. Egyenlőre ülni fogunk. Vagyis minden a székek körül forog,


Most a különböző flakonokon a sor.
Valójában a formájuk miatt választottam őket. Mindegyikből karfás szék alapot vágtam. A szappanos és ketchupos flakonok varrás nélküliek, az üregbe betömködött anyaggal. A szögletes flakonnak muszáj volt levágni ferdére a karfát, mert nem lehetett a ráncokat szépen eligazítani. A lila fotel is túl ráncos, ráadásul a karfa sarka éles, kivágja az anyagot, ezért oda meg hajtogatni kellett egy takarást.
Az üdítős flakon viszont, más ötlete. Azt ki akartam próbálni. Először nem akartam sokat bajlódni a rolnizással. Ezért előkaptam a ragasztó pisztolyt. Nos valahol elhagytam a fizika tudásomat. Ennyi erővel nyugodtan berakhattam volna tűzbe is. A forró ragasztó bepörgette és megolvasztotta a flakont.

 Kuka.

Így viszont, más üvegből kezdtem. És hihi, de jobb lett mint az eredeti. Mivel ez teás üdítő volt, annak keresztbe csíkos a mintázata. Ez viszont adta a lehetőséget az másfajta karfához. A kifelé hajlított része ezáltal szögletesen hajlik. Szépen kipárnáztam, így elég fotelos lett. Nagymaminak jó lesz.

Hopp. Nincs nagymami babám. :/

1 megjegyzés:

Bambuc írta...

Milyen remek ötletek!
Nagyon klasszak lettek, szeretnék egyet én is kipróbálni most hétvégén. Az elhavazásról meg a nyomott hangulatról ne is beszélj, ismerem én is.