2016. augusztus 28., vasárnap

Kulisszák mögött

Elkezdtem a katalógust és leltárt készíteni babákról. Elég aprólékos és szöszölős tudok lenni egyes dolgokkal, mint például ezzel is. Úgy hogy hosszú munkának nézünk elébe, de lelki szemeim előtt a végeredmény lebeg.
Első sorban fényképek lesznek, kevés szöveggel. A szöveg is a lényegre szorítkozik és az is a fényképen. Némi képen rabosítottam a babákat. Készült egy testmagasság mérő karton lap, megy egy bűnügyi tábla. Ujjlenyomat nem lesz. :)
A tábla ment a műterembe.
És akkor bepillanthatunk a munka menetébe.
A műterem került berendezésre. Testmagasság mérő felcsippentve. Táblához kikészítve a nevek, gyártók és gyártási év.Kábé így nézz ki a szoba közepe amikor munkába lendülök. És persze én már nem férek oda.És így kezdődik a meló. Voltaképpen mindenkiről 4-5 kép készül. Egy csupasz, egy táblás egész alakos, egy közeli, hogy a szöveg is látszódjon. Majd felöltözve az eredeti ruhájukba egy egész alakos és a végén egy portré. Az utóbbi képek kerülnek egy albumba. 

És hogy minek van szükség akkor a berendezésre? Nos szoktak lenni életképek amiket jó lefotózni. 
Ilyen például az íróasztalos.  Itt meg egy kis műtermi. Így nem unalmas a munka.
Ezek is az életképek részei de itt jelenleg nagy a káosz. A boltot újra rendezem, így nincs kész. Az alsó szobába meg most nem telepítettem semmit csak rakosgatok.


Mivel elég melós a munka, - ruhák összeválogatása, beállítás, felöltöztetés, címkék megírása stb. - folyton változik a fotózás helye. Éppen mikor mit hova pakolok, plusz a napszak, így elég vegyes fényviszonyok közt dolgozom.
De úgy nézz ki megtaláltam a tényleges terepet, ahonnan nem kell elpakolni és nem zavar senkit.


Eddig ők estek túl a fotózáson.
2 megjegyzés:

Vik írta...

Jó kis meló! Én is belekezdtem valami hasonlóba kb 2 éve... Kb 20 pasi és 35 csaj lett lefotózva és kb ugyanennyi maradt ki. Aztán felhagytam a dologgal, mert eléggé macerás volt. :)
Neked sok sikert és kitartást kívánok! Kívánom, te érj a végére a katalogizálásnak!

Bambuc írta...

Nagyon ötletes. Én, mint programozófeleség, írattam a férjemmel egy programot arra, hogy megtaláljam a különböző kategóriákba sorolt babáimat. Még nincs kész teljesen a program és még nem is fotóztam, de azért én is valami hasonlóra készültem.