2016. február 7., vasárnap

Óriások földje

Gooliope sajnálatos módon óriás babáim közt nem ő az egyetlen bútortalan. De a mozgékonysága miatt több lehetőséget ad, mint egy terpeszben ülő társai. Ám... a mérete... Hát bizony ha azt veszem alapul, hogy egy Barbie méret bútorzata is mekkora és az mennyi helyet foglal, nos úgy igen csak törnie kell az embernek a fejét, hogy mit alkossunk ennek a leánynak.

Mivel időnként lakberendezési lapokat is olvasok, így lehetőség nyílt mégis alkotni egy multifunkcionális darabot. Így Gooliopenak van lehetősége ülni, aludni, pakolni, tárolni. De lássuk a medvét.

Nos lássuk az ülést. Az oldalfalak enyhén kidölnek.


Ez itt a szekrény hátoldala.


Hoppá itt fejre állt a fénykép. Itt már az ülés háttámlája rákerült a szekrényre. (de még nincs leragasztva) A teteje még nyitva.


Ez a kép azért készült hogy közelebbről legyen bemutatva, milyen szinten van a fotel hátlapja és az alsó polc.


A szekrény rész, mely megoldja a tárolást.


És itt a nagy izgalmas rész. A szekrény ajtó mely alul kapcsolódik a szekrényhez, egy textil darabbal, mivel ez teszi majd lehetővé, hogy lehajtsuk a szekrény ajtaját mely asztalként funkciónál. A textil darabot előbb kell rárakni és csak utána van bevonva a papírral.


Egy bánatom van csak, hogy még mindig nem megoldott a záródás. Amit szeretnék rá, ahhoz nincs alkatrész. Próbáltam mágneses záródást de az se vált be.


A bútor színe. Na az egy nagy vívódás volt. Lefestettem kékre hogy a fehér látszódjon erezetként. Valahogy nem jött be ehhez a fazonhoz. Majd dolgoztam rá egy barnás erezetet, és rá kellett jönnöm, hogy az erezés sehogy sem illik hozzá. Addigra már a színével is összevesztem,



Így átfestettem bézsre. Kapott hozzá 4 tört fehér párnát is ülésre.


Sajnos a lehajthatós ajtók több ponton is elhibázottak. Mint a képen látszik a középső rész leesett egy kicsit. De záródása jó, ha felhajtjuk.

Most csak ennyire futotta, de majd Gooliope ha megkapta a szerzeményét ő fogja bemutatni nektek. A végeredmény irtó jó lett.

1 megjegyzés:

Vik írta...

Nekem tetszik ez a megoldás, jól kifundáltad ezt a kis multifunkciós asztalkát :)