2015. március 29., vasárnap

Ágyikó

Amikor you tube-t nézek, olykor a leányzóm is mellém ül. És persze szereti irányítani a gépet, hogy mit is nézzünk meg mert őt ez és ez érdekli. Így jött ki, hogy talált bútor készítésről barkás filmet. És egy HM babáknak készült baldachinos ágy megtetszett neki. Guberáltam hozzá anyagot. Így belilultunk, mert nem is volt más. Na jó kék volt, de az nem a leányzó kedvence. Az első bajom az volt, hogy nincs egy árva doboz papír, így kilakoltattam egy dobozomat, hogy felszeletelhető legyen. A tartalma zacskóba senyved.

 A szín kompozíció: A mintás lila pamut a többi szatén. Nem igazán lesz mosva  a bútor, ha csak papírmasét nem akarok csinálni.


Az alap: Az eredeti példánynál minden oldal le volt méretre vágva, de én kihasználtam a doboz saját hajtási vonalát, így csak a másik oldalt kellett hajtani és elő és hátlapot méretre vágni.


Az ágy összeragasztva. Ragasztásra pisztolyt használunk. Csak arra kell ügyelni, hogy ne kifelé buggyanjon a felesleg.


Ha megvan az alap, ahhoz mérjük az ágylapot, és az ágy támlát.


Kiválogatjuk az anyagokat és méretre vágjuk, majd az adott idomot befedjük vele. Nálam az ágy oldala mintás, és az ágylap is. Az ágylapra viszont ráhelyezünk vatta bélés anyagot.


A hátlap lila szatént kapott. Bár itt meg kellett vele küzdeni a szép formáért mert azért gyorsan szárad a ragasztó. A támla hátsó felét azonos színű színes  kartonnal ragasztottam le. Legnagyobb megrökönyödésemre az eredeti mintán ezt nem tették meg, mert falnak támasztották.


A bevonás után egymáshoz ragasztottuk az alkatrészeket.Varrtam pár párnát, mivel itt most meg kellett vele állnom. Hiányzik ugyanis az ágy négy lábának szolgáló henger. Nem használok annyi folpack-kot.


Aztán persze ki is kellett próbálnia valakinek. Ülni nagyon jó rajta.És fekve is elférünk.


Végül is ez az ágy így önmagában is jó, de a mienk még folytatódni fog.


1 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Eddig nagyon szuper!