2012. november 29., csütörtök

Paraszt szekrény.

Nem meséltem, de mikor elmentem Mónihoz a babákért akkor láttam élőbe is az ő szekrényét. Eredetibe nézve sokkal jobb volt. (pláne mert megfogdoshattam) Ez motivált végül arra, hogy ne csak viziónáljak a baba bútorokról, hanem tervből gyakorlatot tegyek. Csak hát az akadály az alapanyagba van, meg a hozzá való műhelybe. Mígnem tök véletlenül találtam egy úgynevezett habkartont. Ez újdonság volt nekem a papírboltba, ahová évente jó ha 2x beteszem a lábamat. A habkarton nem más mint hungarocell vékony műanyag fóliával a két oldalán, többféle vastagságba. Sniccerrel könnyű váni, ragasztó pisztollyal ragasztani, lehet papírral, tapétával bevonni. 
És itt most rátérhetek végre a szekrényre. 
 
Kvázi rajz után gondosan ki kellett számolnom a méreteket, miből, mennyi mi hová való lesz.


Majd össze is kellett raknom, hogy jól passzol e minden. Ebbe segített fejetlen test.


Amint látható egy két ajtós egy fiókos szekrényke készül. Fantatszikus volt látni, hogy a fenti képen semmi ragasztó sem támasztó nem volt még is megállt ahogy összeraktam. Nagyon beleszerelmesedtem ebbe a habkartonba. Aztán előszedtük a ragasztó pisztolyt és nekiálltunk összerakni. Eleinte attól féltem, hogy a kifolyt ragasztó domború mintát eredményez, de valójában alig akadt ilyen, mivel a vágott széleknél a hungarocell a nyomástó belapult. Vagyis nagyon jól lehetett ragasztani. Igaz nem is vastagon folyattam a ragasztót. Fiókkal kezdtünk.



 
Fejetlen testnek annyira tetszett a szekrényke, hogy be is költözött és itt várta meg, míg kiszabom a tapétát méretre. De végül is úgy döntött segít nekem, mert úgy gyorsabban haladunk.



Végül segített simítani  a tapétát. Itt megsúgom Legelsőnek az ajtókat tapétáztam és mielőtt a fiók elválasztó polcát alul leragasztottam volna és a szekrény tetejét, fogpiszkálóval szúrtam bele a helyére a szekrényajtót. Igazi nyikorgós ajtó lett.


Ez már a vég kifejlett. Akasztó rúd felhelyezése, fiók a helyére. A fogantyúk süthető gyurmából készültek és szöggel vannak rögzítve amit belesütöttem a gyurmába. (Maga a szekrény 3 napig készült. Ezért más a fényhatás a fotóknak.)


Fejetlen test úgy elfáradt a végére, hogy teljesen kinyúlt. De legalább a szekrény kész. :)
Bevallom oda vagyok érte.



3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Azta, de ügyes vagy! Nagyon szuper lett, és jók a képek! Fejetlen testnek nem volt izomláza? :))

Mamis írta...

Nagyon jó lett, és fejetlen test segítsége nélkül lehet, hogy nem is végeztél volna a szekrénnyel:)

csevi írta...

Köszönöm lányok!
Fejetlen test valóban kimerült. Mert amíg ő dolgozott én a könnyebbik oldalát a fotózást vettem kézbe.:)))