2011. június 18., szombat

Öltöztetős mágneses "Blythe" baba

Jó dolog a várakozás meg a vágyakozás. Gyűjteményemből ugyanis hiányzik egy igazi szemszín váltós Blythe baba.
Aztán kellett volna egy öltöztetős baba, amit a leánykám is tud használni, lévén, hogy neki a bújtatós öltöztetés még nem megy. Igen ám de a papír öltöztetős hamar tönkremegy. Így tartóssá tettem textilből.
Ehhez rajzolni kellett babát. Mivel fejből nem tudok komponálni, hát lógtam a képkeresőn egy tetszetős pofiért. Így jött a képbe a Blythe baba illusztrációs rajza. Kinyomtattam papíron majd ablakra ragasztottam a képet és rá a textilt majd átmásoltam a kontúrokat. A színezés már egyedi. A ruha is hasonló módon született. Egyenlőre még csak egy. És mivel lapos hát kitömtem ragasztós flizzel. Majd beleraktam mágnest is. De inkább képekben mesélek.

 Ím hol a kép amit festettem. Pamut anyagra akril festékkel. Bevallom imádtam csinálni.


A festés után formára vágtam a ragasztós flizt, elejére hátuljára külön - külön. Aztán a hátsó fejére és a test elejére mágnest helyeztem és ezt is ragasztóssal rögzítettem. Figyelem! A képen lévő mágnes nem lett jó, mivel gyenge. Varrás közben kicseréltem korongra, mert az erős. Viszont a súlya miatt muszáj körbevarrni a béléssel mert különben elmozdul a helyéről.


Eztán jön a neheze mivel ez nem kiforgatós. Úgy kell összerakni a kettőt, hogy passzoljon az eleje és a háta. Ez főleg a vékony kezecskék miatt igényel nagy figyelmet.Aztán sűrű cikk-cakk öltéssel körbe varrom. ÉS varrás után vágom le a felesleget. A mágnes okozhat nehézséget, mert ellöki a talpat, de itt szépen lassan felemelt talppal kell dolgozni. Itt készen is van a baba.


A ruhához, a fazon miatt még kell a baba rajza, hogy ne lógjon ki alóla semmi. Itt egy kis nyári ruhácska. Ellentétben a babával ezt előbb varrtam össze, majd utólag festettem csak az elejét. Ebbe is kell mágnest helyezni máskülönben nem tapad.


6 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Ez csúcs-szuper!

Napsugárkisasszony írta...

Váó!:O
<3

En írta...

Nagyon jó ötlet!
Nekem eddig még semmit sem sikerült ilyen szépen körbe cikk-cakkoznom! :(

martimez írta...

Nagyon tetszik nekem is .Klasszuk megcsináltad. Én is szerettem volna textilből egy Blythe-t, míg nem volt, most meg már időm nincs egy rongy- Blythe-ra,de még sor kerülhet rá.

csevi írta...

Köszönöm Lányok!

Luna írta...

Nagyon ötletes! :)
Nagyon ügyes vagy!! :)