2013. december 3., kedd

Anya büszkesége

Most nem én vagyok a sztár, hanem a lányom. Döbbenten vettem tudomásul, hogy egész jó Ízlésvilága van a lányomnak. Idén nem csináltam adventi koszorút, mert a tavalyi darab örök. Az articsókás elemes gyertyával. De, hogy a gyerek ne maradjon ki a jóból, kipakoltam az eszköztárakat. Na ezt mind ő turkálta és rakta össze. Annyi segítséget kapott, hogy az anyagok végét a kellő helyen rögzítettem. Tök spontán hozta össze őket. Még csak 5 és fél éves.




A másik az már kettős munka. Találtunk egy mikulás kenyér receptet, aminek lényege valójában a formázás. Az eredeti recept itt található. Én a saját tésztámat vettem elő, ez egy vajas kifli. Ezt használom pizza alapnak is meg sajtos, sós kiflinek. Hát most lett belőle mikuc kenyér.

Ez az én receptem:
30 dkg finomliszt
6 dkg. vaj vagy margarin
2,5 dl tej
1 e.k. cukor
2 k.k. só
2 dkg élesztő

Élesztőt cukorral tejjel futtatni. Lisztbe szórjuk a sót , majd legvégén a megolvasztott vajat. Egy óra kelesztés meleg helyen. Majd átgyúrni, két felé venni két kört kinyújtani ujjnyi vastagra, 8 felé vágni és szélesebbik oldalán kezdve feltekerni, sütőlapra (sütőpapírra) tenni. Még egy fél órát kelleszteni, megkenjük tojással és közepes lángon 20 percig sütni. 

Na, ezt a tésztát formáztam meg én mikulásnak. Szinezni tojással szoktam, külön a sárga és fehérje. Szeme orra bacon szalonnából van.




2 megjegyzés:

Nőszirom írta...

Lehet is ez a kislány Anya büszkesége, mert nagyon ügyes és tényleg jó ízléssel válogatott mindent.

Tristen írta...

De nagyon aranyos az adventi dísz! Azok a kis kék virágok, milyen kis helyes lett tőle, nem olyan naagyon komoly.Ügyes a kicsid, lehet örökölt valahonnan? :)
Kérek egy sütit...olyan finomnak néz ki! Nálunk az ilyen miku fej kb Húsvétig megmaradt volna,mert : szegééénybe hogyan haraphatnánk bele? :)