2012. február 19., vasárnap

Csőkigyó teremtése

Colette játékának eredményeként leírom az én kígyóm történetét. Mivel nekem csak egy - egy köteg fonalam van mindenből, kézenfekvő volt, hogy színes lesz az enyém. A többség szín mindig a kékből kerül ki, meg a különleges tapintású és formájú fonalakból, ja és színátmenetesekből. Így jött ki ez a kupac a válogatás során. Két barna és három kék. A három fonal 5 féle fonal vastagság is. A legvékonyabb az egyszínű kék és a legvastagabb a sötét barna. Rém kíváncsi vagyok az eredményre. A széles részeknél 9-es kötőtűt a keskenynél meg 5-ös kötőtűt vettem kézbe.


Mivel kötésből még csak kezdő vagyok és volt szerencsém a játék előtt megtanulni a sima fordított sorokat kaptam egy szép mintát, ami nem hasonlít a másik sálaméra, lévén, hogy az lusta kötés.
 Mint már írtam 5 különböző fonaltípus és fonalvastagsággal dolgoztam, és érdekes volt látni, hogy a kétféle kötőtű alatt hogy viselkednek a fonalak. 
Itt a képen a fonalvastagságot akartam mutatni, de látványra elégé egyformák. föntről lefelé nézve a kék-barna színátmenetes az vékonyodó vastagodó fonal. utána vékonyabb barna, a vastag zöldeskék, legvékonyabb kék és végül a legvastagabb sötétbarna. Sajnos fonalvastagságról számokat írni nem tudok, mivel ezeken már nem volt papír amiről leolvashatnám. 

 Mindegy. A lényeg az úgy is a kígyón mutatkozik meg ahogy kötve van. Érdekes, hogy a sál széle kötés közbe jóskánt bepörög így nem igazán látható a vékonyodás vastagodás. Talán ha majd készen össze lesz varrva.

Ami azt illeti ez a játék tényleg egy átkötés a télből a tavaszba. Jó ha egy blokkra volt időm egy nap. Mindig közbe jön valami két soronként letenni, hát így fárasztó, de tényleg egy óriási élmény volt megkötni. Folyton azon izgultam elég lesz e a fonal. Meg, hogy hány méter az amennyi a melegítésre kell. Bár az enyém 20 szemből indult, a fonal vastagságok miatt van hézag. Így ez egy huzatos-melegítős sál, amit 3 kell körbe tekerni a nyakon, de szibériai hidegre nem ajánlott lévén, hogy az államat nem tudom elrejteni benne.

És itt végre megvan a sálam készen. Nyakamba akasztva a két vége leér a bokámig. Ez akkor kb. egy 2 méteres példány.  Kipróbáltam itthon nyakamra tekerve a sálat. Jó minőségűek a fonalak, mert hőgutát kaptam alattuk. Nagyon büszke vagyok most erre a sálamra. Bár már nem vágyok hidegre remélem, még hordhatom idén. :)3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Szerintem nagyon jól néz ki! Tetszik! És persze ügyes vagy!

Colette írta...

Izgalmas sál született és nagyon élvezetes volt olvasni az élményeidet, legfőképpen azért, mert kezdő vagy a műfajban! Szuper lett, és milyen érdekes, hogy ismét egy türkiz -barna színpárosítással láttunk viszont. Az adventi koszorúd nem éppen ezek a színek voltak?!:-)

csevi írta...

Köszönöm Lányok! Türkíz a kedvenc színem, na meg a kék minden árnyalata. A barna meg úgy jött a képbe, hogy ezeket baba hajnak vettem. Így aztán nem is volt sok válogatási lehetőség a színek közt. :)