2014. július 27., vasárnap

Kékhabos rózsaszín

Van egy blog ahol szeretem nézni a babákat. És egy másik blog  ,amin meg fel lett kínálva pont az előző blog babáinak szabásmintája. Gondoltam megpróbálkozom vele. Az eredeti példányok cirka 50 cm-ek, de nekem ekkora nem kell. Akkorára csináltam a szabásmintát ami elfér egy A4 papíron minden része. A fejét nem kerekre tömtem, hanem hungarocell labdát tettem bele. Így szép szabályos kerek és benne maradhat a gombostű szem. A ruhája bár egyszerű rémesen megszenvedtem a ráncolás miatt a vastagságot. Amúgy nem volt nehéz. A kalapját viszont imádom. Ami újdonság volt nálam és ami miatt kalapot kapott. Az a haja. Műhaj. Felragasztva. És nem nem a legjobb módon rögzült ezért gombostűvel maradt a fején. Ragasztót kell cserélnem. Amúgy meg a legjobb ragasztót mit használtam megszűnt létezni. Tud valaki valami jó márkát? Amúgy összességében nagyon jó lett a baba. Nem játéknak való.

Állva, zokniban. (cipőjéhez még nem találtam semmit, majd lesz)

Ülve

"Arc" közeli (Hol hagytuk el a száját? Nem baj nem lesz beszédes)

2014. július 24., csütörtök

Négyzetek

Mostanság elég nagy csendbe vagyok, mert sok mindenbe bele kaptam, de a munkám meg a meleg agymosást végez rajtam, így tompult állapotba elakadnak az ötletek és döcögök. Közbe kézbe került a sok kis négyzetem amit még tavaly maradékokból aprítottam , hogy majd lesz belőle egy puffos patchwork, de valahogy nem lódult semmit a fantáziám, így lebontottam őket és összekaptam egy váltás szék párnát. Egyik  fele világos másik sötét. De hát csak ennyi anyag van. Kockáim még akadnak, így majd még egy székpárna meg némi motyó cipelő alkotmányt is színt keverünk.



2014. július 15., kedd

Kapucnis mellény avagy puttony?

Nemrég arról panaszkodtam, hogy nincs elég anyag a Sage nadrágjából. Aztán megint találtam egy picike darabot, így készülhetett a nadrághoz felső. Egy mellény készült belőle. Kapucnival. Hát be kell valljam birkózás volt a javából. Az anyag borzalmasan nyúlik. Ezért nem tett jót neki, hogy a díszítő szürke anyag vastaggá tette a dolgot mert csak úgy lökte le magáról a talpat. Totál girbegurba lett a varrás. Ez a varrónők szégyen munkája. Viszont szeretem a kapucnikat. (kivéve a gyerek ruhákon, mert amikor a póló, a pulcsi és a kabát is kapucnis, akkor már vagy púpos a gyerek vagy nem fér a feje a helyére) Most nagy kínnal megalkottam egyet. Sajnos röhögés tárgya, hogy a mellény kisebb, mint maga a kapucni. Sőt, ha lehajtom, hátra, a díszítő csík miatt merev, így nem csuklik össze laposra, hanem megtartja a fej formáját. Egész puttonyos lett. Mellőzhető a hátizsák, mert ebbe több fér bele.




2014. július 10., csütörtök

Fiú,fiú,fiú!

Mink ugye lányos ház vagyunk. Mostanság kezd lecsillapodni babavásárlási mánia. Valószínűleg mert megvannak a fő-fő babák. Így nem is terveztem semmi vásárlást. Hát tényleg nem tervszerűen jött. Csak néztem a használt játék bolt kínálatát (elvégre gyerekem van) és ott ült vagyis inkább hánykolódott egy doboznyi babakupac halomba. Egy dögös bár elég koszlott példány hímnemű. Sokáig néztem mert hirtelen nem tudtam beazonosítani milyen baba ez. Hát My Scene férfias példánya. Irtóra megörültem neki. Így hazafuvaroztam őt. Kapott egy alapos mosdatást. Főként körömlakk lemosóval az egyéb gyanús folt eltávolítására. Egy alapos fejmosás is járt mellé. Majd turbó sebesen ruhát varrtam neki. Nem vagyok foci őrült, de folyton ez a sötétkék anyag van kéznél, ha fiúra kell valami. így világos színként pár csíkot kapott, ezzel viszont mez lett a szettből.
Amin viszont meglepődtem, hogy ez a fiú mindenhol mozog, még a dereka is előre hátra. Szóval a mindig mozgó kedvenc test típusok közül való. Ami azért is lepett meg, mert a My Scene lányba ilyen mozgékony babát még fotón sem láttam.




És ha már ilyen hajlékony a srác, behajtogattam valahová, ami a következő bejegyzésem lesz majd, mert még nincs kész. De már most olyan jó. :)


2014. július 2., szerda

Véletlenek

Fura dolgok tudnak történni az életbe. Az év első negyedébe arról panaszkodtam, hogy semmi jó nem akadt a hálómba baba fronton. Egyre másra kicsúsztak a kezem közül a kinézett példányok. Így estem el egy Moxie Teenz babától. Hiába licitáltam rá az utolsó 5 percbe, valaki rálicitált és nekem már nem maradt időm. Bár azt meg kell mondjam, hogy mobilon nettezni rém lassú. Aztán épp hogy felszárítgattam "veszteség" könnyeit és találtam másik babát ami a hálómba is maradt. Miközben az eladóval írogattunk egy fura dologra lettem figyelmes. Ismerős volt a neve és kiderült attól vásároltam babát, aki megnyerte a Moxie-t. Meg is említettem neki, hogy én is arra licitáltam. És akkor közölte velem, hogy még nem tudja mi lesz a baba sorsa, mert neki a ruha volt a fontos. Így megemlítettem neki, ha mégsem kell akkor szóljon nekem. Hát szólt. És ímhol ni a leányzó! Épületesen magas a többihez képes. Be sem fér a polcomra. A leányzó gyönyörű hajjal, haj nélkül, hosszú szempillákkal.





A parókát közbe rápróbáltam a Lív lányokra is, hogy lássam hogy néznek ki, de be kell valljam kopaszon jobbak. A szőkének nagyon nem jó a világos arcberendezéséhez.



Itten pőrévé tettük a leányzót, lásuk hogy mozog. Szinte mindene. Mivel most gyors fotózáson voltam, nem pózoltattam agyon a babát, majd máskor. Viszont mellé tettem a Moxie Girl babámat és hát ég és föld.




Ő csupaszsága kapott egy új parcsit. Na jó ez csak egy kötött sapi a Mónitól és pont jó a fejére. Meg kéne kötni pirosba is, vagyis vörösbe.


Nosza varrhatunk a leányzónak ruhákat!