2013. október 27., vasárnap

Alkalmi pár csíkból

Lehullott pár filteres csík, egy vékony és egy szélesebb. (az anyag rugalmas) A széleset kettévágtam és kétoldalt karcsúsítva a feléig összevarrtam. A vékony sálként funkciónál. Elég merész comb hasított ruhát kaptunk szőke ciklonra, de irtó jól áll neki. Mehetünk bulizni.



2013. október 23., szerda

Baba populáció

Mit örököl egy leány gyermek az anyjától? A babákat biztos. De hogy a szenvedélyt is?! Minap játszottunk, bababulit tartottunk. Hát mondhatom babatömeg állt össze a baba szobába. Később a ülő alkalmatosságok busz ülésé álltak össze. Na de nem ez a lényeg. Lassan a gyereknek több babája lesz mint az anyjának. Hörrr!
Már az egész rokonság ott van hogy fejezzem be a baba gyűjtést, mert hülyeség. Kérdem én, ha más bélyege, autót, kis vonatott, pénzérmét gyűjt akkor mi a baj a babával?? Az indoklás az, hogy ezek anorexiásak, műanyagok, semmi gyermeki báj, plusz nagy, meg hogy néznek. Ez utóbbi kifogás elég érdekes. Leszögezem csecsemő babákat nem gyűjtök, máskülönben a szülészeten vállaltam volna munkát.

Viszont gyermekkézbe a babák elnyűnek.Letört végtagok még hagyján, lekopott festék, pótolható, ám felütötte a fejét egy igen fura dolog. Van két Barbink, akik a fürdőbe laknak, vízi lényként. Mivel állandóan vizesek felütötte a fejét a fekete penész. Ez ugyan az a nyavalyás penész ami a mosógépek mosópor adagolóján is meglelhető és, nincs az a vegyszer ami lehozza. Ám babán meg nem merek vegyszert használni, mert félek, hogy úgy lemarja, hogy kopaszka lesz. Mivel ez hajtőnél található meg főként. Van valakínek valami helyrehozós ötlete?

Ez itt mind hercegnő, egy fiú kivételével.

Stefi az enyém, csak kölcsönkérte

Na ezeket kéne orvosolni. Főként hajtőnél fekete, a kicsi meg a száj zugba penészölt, a szeme meg leázott.


2013. október 18., péntek

Le Dee Da Tylie

Mondtam már ugye Tesco. Mindenhol más a kínálat. Mindig akad valami új ami nem található a többibe. Így bukkantam rá Tylie babára. Jó nagy feje van, óriási szemekkel. Kis girnyó test. Csontvázék is megirigyelnék. Viszont csak a térde hajlik. Olyan könnyű teste van, hogy akár áll, akár ül, ha a feje nincs megtámasztva eldől. És nem vicc ebből is van már másolat. Ott állt az eredeti mellett. És alig olcsóbb az eredetinél. Nos aki szeretí a nagy fejűeket az fáradjon a Budaörsi Tescóba. Az én két nagyfejűm összemérte magát az új lakóval. Alig különbség van köztük. Kivéve a fejük.
Amit célt kitűztem bejött, miszerint folyton más áruházba kell menni újdonságokért. Következő tesco látogatásomat Csepelre teszem.






2013. október 17., csütörtök

Testvérek?

Nem nem. Egyszerűen csak lustaságból nem váltottam anyagot, így mindketten ugyan azt a fazont kapták. Állítólag. Gondoltam én. Csak hát Zapf babának hihetetlen karcsú a dereka a csípőjéhez képes kénytelen voltam szűkítőket hajtásokat alkalmazni a nadrágján. Viszont Natalia kapott még egy szoknyát is amitől olyan anyukás lett. Van hátul két zsebe is. A nadrágok elöl hátul zsebesek.Viszont a pólójuk tök egyforma lett.

Egyébként megint volt lehetőségem csellengni a boltokba, és így fel fedeztem egy dolgot. Natalia nem a baba neve, hanem a cégmárka lehet. Ugyanis sok más csecsemős babánál is feltűnt ez a felírat ugyan azzal a betűtípussal. Csellengésem közben, találtam új csemegét is de ezt majd a következő bejegyzésembe írom.

Most lássuk a lányokat, ha nem is a kifutón.






2013. október 15., kedd

Pszichológusnál

Nemrégiben történt: Babatulaj boltba ténferegvén talált két széket. Pontosabban mobil tartó széket. De hát a mobilok nem ülnek rá, mert nincs lábuk. Azért két példány mégis hazament a babatulajjal. Ezt meglátva Barbie azonnal rendelőt csinált és fogadta bababirodalom problémás babáit. Mert mondani sem kell egyre hisztériásabb helyzet uralkodik babafronton.


Első betege szorongásos tünetekkel jött. Új lakó Steffi baba. Ő mozgékonynak tartja magát. Ám komplexusa is ebből fakad. Derékba forgós és többieket nézve senkin nem látta, hogy hasonlóképpen mozog. Nem rest levetkőzni a doktor Barbi előtt megmutatni magát. Továbbá elpanaszolta, hogy a lába csak le - föl mozog és sajnos súly felé billen mert lazák a "kötő izmok". Barbie doktornő végül megnyugtatta őt, hogy nem kell félnie semmitől, mivel mindenki valami különlegessége folytán, - ami a másiknak nincs - lett vitrinlakó.




Steffi baba után jött Kaela pullip baba. Kaela egy igen dögös vad-romantikus szerelésbe tűnt fel. Latex felsőjéhez - ami már rég megvolt de semmit nem tudott hozzá felvenni - varratott egy fehér szoknyát fekete tüll béléssel. Az összhang nagyon nőies. Kaela arról panaszkodott, hogy nyomott hangulatban van a vitrinbe, mert még az új szerelését sem vették észre rajta, annyira eltűnik a többiek színkavalkádjába, hogy ki sem tűnik. Barbie pszichológusnő megdicsérte a ruhát és, hogy milyen jól áll neki. Továbbá azt tanácsolta problémáját beszélje meg a babatulajjal, hogy a helyzet változzon.




Barbie doktornő következő egyben utolsó páciense Skelita a csontváz halálbaba volt. A doktornő nagyon meglepődött. Halálbaba ugyanis egyáltalán nem volt ijesztő. Mi több... Extravagáns hófehér szerelése a fejét beborító fityulaszerűség miatt, valami kedves nővérnek nézte. Skelita arról panaszkodott, hogy a halálbabák közt ő a legcsúfabb és legfélelmetesebb, ezért megpróbálja öltözködéssel kompenzálni. A doktornő szólt neki a kezdeményezés, jó, de csak akkor ha letörli képéről a haláli sminket. Erre fől Skelita megsértődött, hogy abból nem enged, azt meg akarja tartani önmagából. Barbie ekkor közölte vele mivel arca tükrözi a valóságot és nem akar megváltozni, feleslegesé válik az öltözködéssel takargatni ezt, inkább maradjon önmaga. Ezzel útjára bocsátotta a pácienst, majd bezárta a rendelőt.




VÉGE
 

2013. október 12., szombat

Made in Kína

Ma már szinte mindent Kína gyárt, mindent onnan hoznak. Köztudott, hogy másolni is prímán tudnak. Ma elmentem a Regió játék központba, mert van két szülinapos. Ahogy bóklászom a sorok közt, jól megnéztem a babákat is hátha van valami új. Hát most volt. És úgy ledöbbentem, hogy odaragadt a lábam a földhöz. Köztudott, hogy milyen nívós helyet vívott ki magának a Barbie baba. Születtek is róla a másolatok. Pár száz forintos, ócska minőségű babák, melyekre ha rálépnek már mehet is a kukába. Mai világ favoritja a HM babák. Nem akartam hinni a szememnek. Koppintás. Ócska dobozok. Dobozokon HM márka kék-piros embléma utánzat. Egyes példányoknál zacskót is a fejre húztak. Van amelyiknek a feje le is esik a nyakáról. Összesen 4 félét találtam. Arcuk kiköpött az eredeti. Tömör gumi test, gumi fej összenyomható. Testén a színezés foltos, hol mattos, hol fényes.  Maga a baba egy fejjel kisebb mint az eredeti példányok. Haja elég rossz minőségű ritkás és a tarkóján egy sorral kevesebb haj került beültetésre. Ruhája hanyagul megvarrva, hátul tépőzárral. Viszont felütötte a fejét a rejtély is. Mert a ruha nyakba össze van varrva és sehogy sem nyitható. Így igazán kérdéses, mégis mi célt szolgál a ruha nyithatósága. Úgy látszik gyárilag a fej kerül fel utoljára. Az egész baba megkapható másfél rongyért. Döbbenetem határtalan.

Így bezsuppolva dobozba a fejük nem is előre néz, semmi rögzítés, dobozt kinyit és már ki is veheted.

Ránézésre semmi kivetnivaló

Itt látni a magasságkülönbséget

Összenyomható fej és a nyakba levehetetlen ruha

Arcba tökéletes másolat, a száj festék anyagán lehet látni csak hogy bóvli szinten van.

2013. október 10., csütörtök

Natalia

Érdekes felfedezést tettem. Tesco áruházak játék ajánlatai nem egyformák. Olyannyira nem, hogy vannak amiket kifejezetten csak egy helyen árulnak máshol meg sem fordul. Így találtam rá Nataliara. Ez a Lány baba, mondhatjuk úgy is elég bóvli kategóriába sorolható. Ám ... Van egy vonzalmam a több pontos mozgathatós babák iránt. Elmesélem hogyan. Gyerekkoromban kaptam egy Barbie típusú babát. Fogalmam sincs miféle volt, de az is mindenhol mozgott. Csukló könyék, térd, boka. Igen ám, de azt a babát utáltam. Válig érő haja volt (csak), az összes csuklóponton szürke fém tartotta össze (illúzió romboló) plusz egyes csuklópontokat sehogy sem lehetett állítani mert úgy forgott, hogy be sem állt. Így nagyon sokat kellett várnom, míg végre megkaptam egy igazi Barbie babát. (annak csak a testét ismeritek) Na ennek örömére úgy kivágtam az a csuklós babát, hogy csak na! Álmomba sem gondoltam volna, hogy babakészítő és gyűjtő leszek, és, hogy vérezni fog a szívem érte. Így ha mostanság találok olyat ami csuklik, azt birtokba veszem, ha tudom. Így került hozzám ez a Natalia is Elég érdekes arca van. Talán pont attól szép. Ám testéhez képes kicsit elnagyolt a feje. És fura formájú, mert a tarkója le van csapva. A haja az meg egy külön szám. első fésülésre marékba jött ki. Óvatosan kell vele bánni. A ruhájáról ne is beszéljünk, mert az első le és felöltöztetésnél már szétmállott a varrás. Majd készítünk neki másikat. A baba maga 45 cm magas.