2013. február 28., csütörtök

Baba bőr festés

Hülye egy cím. Szóval kedves babások, tud e valaki valami jó test festéket műanyagra? Fejetlen test bőrszínt váltana. Eddig csak olyat láttam, hogy hogy kell eltávolítani a foltokat a műanyag babákról, de itt most színeznék. Ja és magyar oldalról kéne a beszerzés. Várok minden ötletet.

2013. február 24., vasárnap

Virágzó nőiesség

Egy új ruha Dal babának. Fura de csak neki tudok nőies dogokat alkotni. Egyszerűen bájos pofija adja a témát. Jelenleg rikító pipacs mintás anyagból alkottunk egy bő ráncos szoknyát, hozzá egy T blúzt ami hátul záródik. Ezt az anyagot nem kell szegni, mert nem foszlik, és jó rugalmas. Végül még a hajába is kapott egy kis színt. Hát ez amolyan 50-es évekbeli hangulatot áraszt.Érdekes, hogy a nyakkivágása az V alakú volt, de ahogy rásimul kikerekedett. Plusz a minta miatt úgy néz ki mintha ferdén vágtam volna, holott a zöld felett fehér az anyag így nem látni.




2013. február 23., szombat

Poló és nadrág

Kicsit lemaradtam a közléssel. Már régóta elkészültem vele, de csak most lett lefotózva. A tömeges szabás után elkészült végre egy póló és egy farmer. Pólóból nem ez volt az első példányom. Az egyik az zárt hátul és csak hasíték volt a bebújáshoz ráadásul az ujja is könyékig ért ahhoz képes, hogy rövid ujjúnak szántam. Kent babára húztam rá, de neki rövid volt. Ment a selejtbe. A második már jó lett. Ám nem tudom miért nem a fiukra adtam rá hanem a manga babára. Pont jó lett. Megtarthatja. A gatyája mellé. A nadrág teljesen egyszerű gumis. Nekem ezek mennek. Ám a miatt nem szeretem, hogy a ráncolódás egy ilyen pici derékon elég vaskos, így folyton kitűrt pólókat vehetnek fölé ami takar.


2013. február 12., kedd

Kicsi világ

Jelenleg nem alkottam új dolgot. Viszont mindig is legeltettem a szememet a játékokon. Fiuknak vagy szórakozottaknak van kitalálva az ujj gördeszka. Nagyon cuki. Ilyen szempontból sajnáltam mindig, hogy nincs fiam. Végül rájöttem, hogy minek ide gyerek? Van aki használhatja. A vitrin lényeim, babáim. Először szerettem volna, ha fiuk használják, de picivel kisebb a méret ami jó arány lehetne, mert elég nagy lábúak. Viszont a lányok lába alá nagyon jól illik. Azóta meg már találtam egy nagyobb példányt is, de elég drága a kicsike gurulós. Úgy hogy most Frankie vette kezelésbe a deszkát. Remélem nem töri kezét lábát, mert még csajt sem láttam magassarkúba görizni. Anno leány koromban én is nyűtem ám.




2013. február 11., hétfő

Miniatűr világ

Lassan szorít a határidő. Itt a kiállítás, de sehol a baba szoba szobája. És még ki kéne tömni sok kis aprósággal a szobát. Csupa hétköznapi cucc. Mostanra elkészültem egypár könyvvel. Egy bőröndnyivel. Majd kellenek még vaskosabb kötetek is. Dal babának viszont nagyon megtetszettek az új kiadások. Pont neki lettek írva. ( 0 betűmennyiséggel) Úgy hogy behanyatlott a babzsákba és bőszen lapozgatja.




2013. február 5., kedd

Farsang másodszor

Ovis anyukák tudják, a farsang felér egy rémálommal. Kinek idő, kinek pénz, kinek ötlet hiányban. Nálunk meg a leány vágy listája ütötte ki a biztosítékot. Naponta változott a kívánság lista, mi is akar lenni. Először még a tavalyi macskával beérte volna. Aztán én babának vettem felnőtt parókát, hogy majd abból kiszabok kis koponyára valót. Ám lányom lenyúlta mondván hogy ő akarja hordani. Mondom jó. Farsangon felveheti. Elkezdtünk variálni, milyen jelmez jó a fekete hajhoz. Mivel hercegnős a leány, rögtön mondta, hogy hófehérke. Jajgattam mint a fába szorult féreg, hogy bizony az túl színes. (ide jön ugyanis a pénz hiány) Aztán jött a hamupipőke. Borzalom költözött a lelkembe. Hamupipő és a fekete haj. Jaj! Végül jött hableány. Nem tudni miért de biztos voltam, hogy benne lesz a kívánság listába. Lévén hogy folyton sellőzik. Törtem a fejemet hogyan is legyen hát. Mert kihívás az, hogy a gyereknek úgy kell benne mozogni, hogy nehogy a saját sellőfarkára lépjen. Na meg szaladni, ugrálni tudjon. Végül találtam egy egyszerű megoldást. Hasítékos szűk szoknya, elejére varrt pikkelyekkel, és sellő farkincával. Kagyló formájú melltartó, nyakba akaszthatós. Szerintem nagyon jó lett. Alája torna dressz ajánlott. Télvíz idején nem aktuális a meztelenkedés. Akkor most elúszok. :) Majd ha lesz egész képem a viselőjéről felteszem. próbánál elfelejtettem fotózni.





2013. február 1., péntek

Gyarapítás

Szakmai ártalomba szenvedek. Új munkahely, új feladat körrel. Összegabalyodtam ugyanis egy szabászgéppel. Felemelő munka és látvány. (Feltéve ha az ember figyel és nem a kezét szabja fel, vagyis vágja le.) Szóval vérszemet kaptam. Mivel lányaimnak, fiaimnak már rég szeretnék ruhákat varrni, hát most adódott egy lehetőség, hogy nem egyesével kell vagdalni. De nem ám! És hogy élveztem. Jelenleg a fiúk kapnak pólókat illetve, a manga és obitsu pullip nadrágot, mivel majdnem egyforma vastag combúak, hosszú lábúak. Persze itt még nincsenek össze varrva, de hogy mikor lesz kész nem tudom. A fiúk kék sárga rövid és hosszú ujjú polót kapnak. A lányok kord és színes farmerokat.